PEPIT

Pepit je vegánska špecialitka, ktorej forma vznikla veľmi spontánne. Je to zmes korenín, ktoré vyzdvihujú tradičnú chuť zeleniny v rajčinovej omáčke s ryžovými rezancami.

INGREDIENCIE

  • ryžové rezance, sklenené
  • wok zelenina
  • rajčinový pretlak
  • cesnak
  • červená cibuľa
  • kokosový olej
  • zázvor mletý
  • kurkuma
  • koriander
  • himalájska soľ (morská, jedlá, akákoľvek)
  • čierne korenie celé

POSTUP

Cibuľku si nakrájaš na kocky a cesnak na hrubšie pláty alebo spokojne aj na väčšie kocky. Na rozohriatej panvici necháš roztopiť PL kokosového  oleja a nakrájanú cibuľu s cesnakom nechaj opražiť pekne do zlatista. Pridaj wok zeleninu a za stáleho miešania opekaj 3 minúty.


500 ml rajčinového pretlaku zrieď s troškou vody a prilej k mierne opečenej zmesi. Var 5 minút a ku koncu pridaj zmiešané koreniny, premiešaj zmes v panvici a var posledných 5 minút na malom ohni. 


Ryžové rezance vieš kúpiť takmer kdekoľvek. Či už v klasických potravinových reťazcoch alebo vo vietnamských potravinách. Ja ich zvyknem kupovať vo vietnamských potravinách. Každopádne, na každom obale máš napísaný čas koľko sa majú rezance variť. Zvyčajne sa pohybujeme v intervale od 3 až do 5 minút varenia. Ak si rezance alebo cestoviny ešte nevaril/a, skôr ako ich nasypeš do vody nezabudni prosím, že tá voda musí byť v prvom rade horúca tak ju nechaj zovrieť.

P.S. Ak nie si vegán ani vegetarián, k zelenine sa veľmi hodí kuracie mäso. Ale pokiaľ Ti v zelenina predsa len niečo chýba a mäso nejedávaš, skús tofu alebo cícerové guľky bez mäsa a sóji.

© 2020 Ateliér korenín 
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky